Hírek

Elérhetőségek

TOP_PLUSZ 1.2.1-PT1-2022-00068 Ceglédbercel Közlekedésbiztonság Fejlesztés

Kedvezményezett neve: Ceglédbercel Község Önkormányzata

Fejlesztés tárgya: Ceglédbercel Közlekedésbiztonság Fejlesztés

Szerződött támogatás összege: 190.631.457,- Ft

A projekt részletes bemutatása: A projekt a gyalogos és a gépjármű forgalom közötti közlekedésbiztonság növelésére irányul. A projekt eredményeként sem a gyalogos sem a kerékpáros utak nem rövidülnek, nem szenvednek kárt a fejlesztés során. Ellenkezőleg! A gyalogos forgalmat segítik az okos gyalogátkelők. A gépjármű parkolók a parkolásból ki és beszálló utasok biztonságát segítik elő. 
A parkoló út Ceglédbercel belterületén található, közúthoz csatlakozik. A tervezési osztály jele B.IV., a környezeti osztály jele C.A fenti munkálatok elvégzését a helyi szabályzat nem tiltja. 
A Ceglédbercel, Pesti úti parkolósávok az alábbi méretekkel rendelkeznek: óvoda előtti parkolósáv 100m x 2,6m; Kozmetika előtti parkolósáv 77m x 2,6m; Posta előtti parkolósáv 76m x 2,6m; Rendőrség előtti parkolósáv: 225m x 2,6m; Húsbolt előtti parkolósáv: 45m x 2,6m; Sebestyén élelmiszerbolt előtti parkolósáv: 70m x 2,6m 
Gyalogátkelőhelyek a tervek szerint a Pesti út – Kossuth utcánál, Dózsa György utcánál valamint a Cserői út és Pozsonyi út kereszteződésénél kerülnek elhelyezésre. 
Összesen tehát 3 db új okos gyalogos átkelőhely kerülhet kiépítésre.
A beruházás nem irányul kerékpárút fejlesztésre. A Pesti úton meglévő kerékpárút található, amely a beruházással nem érintett.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2024.05.31

.