Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató a 2022. évi népszámlálásról

Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.
2022-ben 16. alkalommal  
rendeznek Magyarország területén teljes körű népszámlását. Ez a statisztikai adatfelvétel biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét, olyan adatforrás, amely teljes körű képet nyújt a népesség és a lakásállomány jellemzőiről. Az adatszolgáltatás – az egészségi állapotra, a fogyatékosságra, a vallásra, az anyanyelvre és a nemzetiségre vonatkozó adatkörök kivételével – kötelező.
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2021. évi népszámlálásról szóló 2018. évi CI. törvény rendelkezései szerint Magyarország területén a 2022. október 1-jén 0:00 órakor fennálló állapotot alapul véve a természetes személyekről és a lakásokról nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálás) kell tartani.
A népszámlálás 2022. október 1. és november 28. között kerül végrehajtásra, az alábbiak szerint:
1.    2022. október 1. és október 16. között: internetes önkitöltési időszak (az online kitöltött kérdőíveket az adatgyűjtő rendszer 2022. október 16. éjfélig fogadja el!)
2.    2022. október 17. és november 20. között: számlálóbiztosok általi személyes adatgyűjtés (azon lakosok körében, akik nem töltötték ki az online kérdőívet)
3.    2022. november 21. és november 28. között: pótösszeírás a Polgármesteri Hivatalban (azon kimaradt lakosok számára, akik az előző két lehetőség közül egyikkel sem éltek, személyes megjelenés keretében, a Polgármesteri Hivatalban)
A Központi Statisztikai Hivatal (a továbbiakban: KSH) egy felkérő levélben fogja tájékoztatni a lakosságot a népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról, a választási lehetőségekről, továbbá e levélben adja meg az önkitöltéshez szükséges információkat, illetve az egyedi címhez rendelt azonosítót is. A KSH felkérő levele nevet nem, csak címet tartalmaz, ezért a pontos felkérés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek.
Ennek érdekében kiemelten kérem a lakosságot, hogy a házszámokat, illetve többlakásos épületek esetében az ajtószámot is pontosan tüntessék fel az épületeken és a postaládákon.