Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztatás és felhívás idősek részére

„Ez a vírus más típusú felfogást kíván az emberek részéről is. A legtöbbet mi magunk tehetünk a járvány ellen. Fontos az egyéni felelősség. Ez egy világjárvány, sem országhatárt, sem településhatárt nem ismer.

Ezért minden magyar embertől azt kérjük, hogy a saját életében is felelősséget és elszántságot mutasson arra, hogy megakadályozza a vírus terjedését!”

Az operatív törzs felhívásához csatlakozva kérjük, hogy a fegyelmezett közösségi és egyéni magatartás mellett fordítsunk kiemelt figyelmet településünk idős lakóira!

A koronavírus-járvány az idősekre jelenti a legnagyobb veszélyt. Fontos, hogy a családtagok is most jobban figyeljenek az idős hozzátartozóikra! Nagy szükség van a jószomszédi és tágabb környezeti támogatásra is, hogy ne maradjon senki egyedül a problémájával.

A háziorvosi rendeléssel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk a háziorvosokkal egyeztetve.

Kérjük Önöket, hogy állandó gyógyszereik felírásakor éljenek azzal a lehetőséggel, hogy a receptek elektronikusan is felírhatóak és a TAJ szám ismeretében hozzátartozójuk/ismerősük/szomszédjuk is kiválthatja azokat. (a receptek felírása történhet, telefon és email útján, melyet hozzátartozójuk/ismerősük/szomszédjuk is megtehet.) (Dr. Kőházi Anikó: 53/378-031, haziorvosbercel@gmail.com, Dr Antal András: 53/378-021; drantaland@gmail.com; hagota61@gmail.com )

Kérjük, hogy a magas lázzal járó betegségek esetében elsőként telefonon keressék fel a háziorvosukat, mert a betegség kezelését egy-két jól irányzott kérdéssel távolról is meg tudja határozni a további teendőket.

Minden egyéb AKUT egészségügyi problémájukkal kapcsolatban (pl. vérnyomáskiugrás, akut hasi folyamatok, felfázás) azonban keressék háziorvosukat a megszokott rendelési időben. (Ízületi fájdalmak, apróbb bőrkiütések, refluxos panaszok, szezonális allergia, jogosítvány hosszabbítás, beutaló kérése hónapok óta fennálló panaszokra nem AKUT problémák)

Amennyiben egy idős embernek segítségre van szüksége kérjük jelezzék az intézményünk felé.  /pl.: alapvető élelmiszerek bevásárlása vagy a rendszeresen szedett gyógyszerek kiváltása/

 

Elérhetőségeink:  Szent Ilona Idősek Gondozóháza
                               Telefonszám: 53/378-344

                             Ceglédberceli Polgármesteri Hivatal
                              Tel: Titkárság : 53/997-005
                              08.00-15. 00 óráig
                              E-mail: info@cegledbercel.hu

Ceglédbercel, 2020.március 16.

                Török József                                                                 Nagy Károlyné
                polgármester                                                                        jegyző