Hírek

Elérhetőségek

Ország Fája Magyarország verseny döntőjébe választották a ceglédberceli amerikai kőrist

Az Ökotárs Alapítvány 2010. óta rendezi meg az Év Fája Magyarország elnevezésű versenyt, melynek első helyezettje indulhat az Európai Év Fája versenyen.
Az Év Fája versenybe bárki nevezhet egy számára kedves fát egy történet és néhány fotó kíséretében, az Alapítvány weboldalán keresztül. A nevezett fák közül a zsűri választja ki a döntősöket, a jelölések számától és jellegétől függően minden évben 12-15 fát. A kiválasztott fák vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet. A kiválasztás szempontjai:
•    a fa mai közösségi jelentősége;
•    a történet "minősége", az írás figyelemfelkeltő jellege;
•    a fa faja és földrajzi elhelyezkedése.
Az Év Fája cím mellett két különdíjat is kiosztanak, ezek a döntősök közt rejtőznek. A Hős Fa különdíjat a zsűri osztja ki, és ezen kívül átad egy különdíjat az Országos Erdészeti Egyesület is. Arra, hogy mely fák kapják ezeket, csak a közönségszavazás után derül fény.

Idén tavasszal éltünk a lehetőséggel és a COOP előtt magasodó és a Pesti út fölé hajló amerikai kőrist beneveztük az Év Fája Magyarország 2018. versenyre. A fa nem csak a falu és az áthaladók tetszése mellett elnyerte a zsűri támogatását is. A szakmai bizottság (mintegy 50 jelölt közül) beválasztotta a ceglédberceli fát az idei döntős mezőnybe.

Az Év Fája Magyarország 2018. verseny július 9-től indul és hat héten át tart. A nyertesekre az ünnepélyes díjátadón derül fény, amelyre általában a szavazás lezárultát követő 1 hónapban kerül sor.
A döntős fákra való szavazás módja: ide kattintva az év fája verseny oldalán a fa képe alá kell beírni a szavazó email címét, majd rákattintani, hogy "Ez a történet és a fa legyen a nyertes". Ezután a szavazatot érvényesíteni kell. Ennek módja, hogy a szavazó belép az email fiókjába, ahová kap egy levelet egy aktiváló linkkel. Erre rá kell kattintani, és máris megtörtént a szavazás. Egy emailcímről egy érvényes szavazatot lehet leadni. Az eldobható, egyszer használatos email címekről érkező szavazatokat a vetélkedés tisztaságának megőrzése érdekében megsemmisítik.
Kérjük szavazzon!

Kérünk mindenkit, hogy kísérje figyelemmel az Év Fája Magyarország versenyt és szavazatával támogassa a ceglédberceli fa, az élni akaró amerikai kőris sikerét. Kérjük, hogy segítsenek a szavazási kampány szervezésében a Facebook-on, vagy bármilyen más ötletes módon. Várjuk ötleteiket és javaslataikat az evfaja[kukac]cegledbercelph[pont]hu címre. A versenyről folyamatos tájékoztatást adunk a Ceglédbercel Mobiltelefonos Applikáción.