Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztató (védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozata)

Tájékoztatjuk a Ceglédberceli Lakosokat, hogy 2021. május 01. napján a 194/2021. (IV.26.) kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

A kijárási tilalom éjféltől reggel 5 óra között van érvényben.

Az üzletek reggel 5 óra és este 11.00. óra között lehetnek nyitva.

A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.

A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.

A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.

Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.

A védettek és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

A védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.

Védettsége alapján gyakorolni kívánó személy felhívható a védettségi igazolvány, illetve a személyazonossága igazolására alkalmas hatósági igazolványa (személyazonosító igazolvány, útlevél, vagy vezetői engedély) bemutatására.

A közterületen, a tömegközlekedési eszközökön, boltokban - azokon a helyeken, ahol nem csak beoltott, vagy a fertőzésen átesett személyek tartózkodhatnak - továbbra is kötelező a maszkhasználat, továbbá tilos a csoportosulás és a gyülekezés. Ez a még be nem oltott állampolgárok védelmét szolgálja.

Kérjük továbbá, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak! Továbbra is kísérjék figyelemmel a hivatalos kormányzati tájékozató oldal (https://koronaviros.gov.hu) és az önkormányzat (mobiltelefonos Ceglédbercel Applikáció vagy www.cegledbercel.hu) tájékoztatóit, közleményeit.

Kelt.: Ceglédbercel, 2021. május 04.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Török József sk.                                                                                         Nagy Károlyné sk.    polgármester                                                                                                        jegyző