Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztató (védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása) 2021.04.07.

Tájékoztatjuk a Ceglédberceli Lakosokat, hogy 2021. április 07. napján a 144/2021. (III.27.) Korm. rendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe:

A kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul.

Az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva.

Az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Átlagosan 10 négyzetméterenként egy vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászatok, kozmetikák és más szolgáltatók.

A vendéglátóhelyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.

A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

A pedagógusok oltását követően, az iskolák és óvodák április 19-én indulnak újra - tették hozzá a hétfői közleményben.

Kérjük továbbá, hogy hiteles forrásból tájékozódjanak! Továbbra is kísérjék figyelemmel a hivatalos kormányzati tájékozató oldal (https://koronaviros.gov.hu) és az önkormányzat (mobiltelefonos Ceglédbercel Applikáció vagy www.cegledbercel.hu) tájékoztatóit, közleményeit.

Kelt.: Ceglédbercel, 2021. április 07.Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!Török József sk.           Nagy Károlyné sk.

 polgármester                        jegyző