Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztató (vásárlási idősáv)

Tájékoztatjuk a Ceglédberceli Lakosokat, hogy a Kormány 513/2020. (XI.23.) Korm. rendelete, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet módosítása alapján 2020. november 24. napjától, az időskorú lakosság védelmében a következőket rendeli el:

„ 9/A.§ (1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy

a) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet (a továbbiakban: élelmiszerüzlet),
b) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet (a továbbiakban együtt: drogéria) és
c) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet (a továbbiakban együtt: gyógyszertár)

hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben látogathatja.

(2) Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben (a továbbiakban: védett vásárlási idősáv) az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat. 9/B. § Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja.”

Tisztelettel kérjük idős lakosainkat is, hogy továbbra is fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan tartózkodnak. Akinek tünetei vannak, - felelős magatartást tanúsítva- kérjük, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!

Kelt.: Ceglédbercel, 2020. november 24.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Török József sk.                                                                                         Nagy Károlyné sk.    polgármester                                                                                                        jegyző