Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztató (kijárási tilalom) - 2020.11.11.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is egyre nő a COVID-19 vírussal fertőzött személyek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása.

Tájékoztatjuk a Ceglédberceli Lakosokat, hogy Magyarország Kormánya a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelete alapján 2020. november 10. napjától, kedd éjféltől (vagyis szerda 0. órától) kijárási tilalmat vezet be este 8 óra és hajnali 5 óra között.

Este 8 órára mindenkinek haza kell érnie, mindenki köteles a lakóhelyén tartózkodni, kérjük lakosainkat, hogy a szabályokat tartsák be. Felmentés csak a munkába és a munkából hazajárás, illetve rendkívüli esetekben lehetséges.

Tilos a közterületen, a nyilvános helyeken a csoportosulás illetve a gyülekezés.

A vendéglátó üzletekben az ott foglalkoztatottak kivételével, csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék nyitva maradhatnak. Az üzletek – gyógyszertárak és benzinkutak kivételével- este 7. óráig maradhatnak nyitva.

Általános rendezvénytilalom lép életbe: családi összejöveteleken, magánrendezvényeken (pld.: születésnap) legfeljebb tízen vehetnek részt, a sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött lehet megrendezni.
Szabad téren az egyéni sportolás megengedett, de az amatőr csapatsport tilos.

A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat, állatkerteket és korcsolyapályákat.

Temetés legfeljebb 50 főig tartható.

Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

Az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, a szociális- és egészségügyi intézményekben, ügyfélfogadási időben minden olyan helységben, melyben ügyintézés zajlik továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata. Figyeljünk a szociális távolságtartásra, a gyakori és alapos kézmosásra, fertőtlenítésre.

A 10.000 főnél nagyobb lakónépességű települések belterületén egyes közterületein a maszkviselés kötelező.

Kutyasétáltatás céljából este 8 és hajnal i5 óra között megengedett a lakóhelyelhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely 500 méteres körzete nem hagyható el.

Tisztelettel kérjük idős lakosainkat is, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan tartózkodnak. Akinek tünetei vannak, - felelős magatartást tanúsítva- kérjük, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja.
Kelt.: Ceglédbercel, 2020. november 11.

Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra!

Török József sk.         Nagy Károlyné sk.
polgármester                 jegyző