Hírek

Elérhetőségek

Közösségi Fejlesztési Terv Ceglédbercelen

Egy baráti beszélgetés, egy könnyű esti séta alkalmával is bármikor, bárkinek támadhat egy olyan ötlete, ami kényelmesebbé, jobban működővé, szebbé teheti mindennapjainkat. Ne hagyjuk, hogy ezek az ötletek elvesszenek. Nézzük meg együtt, hogy megvalósíthatóak-e és ha igen, kérdezzük meg a bercelieket, hogy támogatják-e az ötletet. 
Ennek érdekében indítja útjára Ceglédbercel Önkormányzata a Közösségi Fejlesztési Terv programját, hogy az egyes helyi fejlesztések, még célzottabban, még inkább a faluban élők érdekeit és véleményét szem előtt tartva, az ő javaslataik alapján valósulhassanak meg. Hiszen a berceliek tudják a legjobban, hogy honnan hiányzik egy pad, sporteszköz, kerékpártámasz, netán egy-egy fa, virágágyás vagy hol kell javítani a járdát. 
A program megvalósulása érdekében a Ceglédberceli Híradó október hónapban megjelenő számában minden háztartásba eljut az a nyomtatvány, amelyen, az ismert online felületek mellet, javaslatot lehet tenni a faluban megvalósítandó fejlesztésekre. A beérkezett javaslatokat a Polgármesteri Hivatal szakemberei megvalósíthatóság és a rendelkezésre álló költségvetési források szempontjából értékelik, majd ezt követően az Önkormányzat a megvalósítható projekteket szavazásra bocsátja, papíralapon és elektronikus formában.
A szavazás eredményeként létrejövő sorrend segít az Önkormányzatnak abban, hogy a legnagyobb támogatással rendelkező fejlesztések megvalósításán tudjon a továbbiakban dolgozni.
Mindenkitől várunk ötleteket, hiszen mi magunk alkotjuk azt a közösséget, amiért nap mint nap dolgozunk az Önkormányzatban.  A Közösségi Fejlesztési Terv kialakítása egy új településfejlesztési szemlélet bevezetéséről szól, melynek megvalósítása közös feladatunk és lehetőségünk. 
Török József
polgármester

Közösségi Fejlesztési Terv megvalósításának menete:
1. Javaslattételi lap beküldési határideje: 2021. október 31.
2. Beérkezett javaslatok szakmai értékelése: 2021. november
3. Szavazás a megvalósítandó fejlesztésekről: 2021. december

Beküldési határidő: 2021. október 31.

Beküldés módja:

Elektronikusan:
-    E-mail: hirado@cegledbercelph.hu 
-    Ceglédbercel mobilapplikáció

Személyesen az alábbi helyeken kihelyezett gyűjtőládákban:
-    Polgármesteri Hivatal (Pesti út 61.)
-    Általános Művelődési Központ (Pesti út 96.)
-    Napsugár Óvoda (Pesti út 103.)
-    Eötvös József Általános Iskola (Pesti út 160. és Petőfi Sándor utca 1.)

Csatolmány(ok):