Hírek

Elérhetőségek

Kézfertőtlenítőszer házilag

A  kézfertőtlenítő folyadékoknak az alapja az alkohol, ami baktérium-, vírus- és gombaölő hatással rendelkezik. Ezt bármelyik gyógyszertárban beszerezhető, csupán csak arra kell figyelni, hogy legalább 70%-os töménységű legyen.

A házi kézfertőtlenítő elkészítéséhez mindössze egy deciliter alkoholra van szükségünk, két deciliter desztillált vagy tisztított vízre. Utóbbiakhoz különösebb nehézségek nélkül hozzájuthatunk barkácsboltokban, drogériákban, vagy hipermarketekben is. Ha megvannak a hozzávalók, akkor nincs más dolgunk, mint az alkoholt egy tálba tölteni, majd felhígítani a desztillált vízzel.

A többi alapanyag már rajtunk múlik, szóval tetszés szerint variálhatjuk akár antibakteriális hatású illóolajokkal, mint például teafaolajjal, eukaliptusszal, fahéjjal, vagy citrommal. Ezekből három deciliterbe nagyjából 20-30 cseppet tehetünk. Az így kapott szer már hatásos, amit végül egy fújós flakonba téve  használhatunk.

Arra azonban kifejezetten figyeljünk, hogy az alkohol szárítja a bőrt, ezért a ne feledkezzünk meg kezünk hidratálásról valamilyen aloe verás bőrápoló krém formájában úgy, ahogyan arra a bolti verziónál is szükség van.