Hírek

Elérhetőségek

Felhívás kommunális adó bevallására

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy önkormányzati adóhatóságunk adóellenőrzést tervez a magánszemélyek kommunális adója vonatkozásában.
Magánszemélyek kommunális adójának megfizetésre kötelezett az a magánszemély, aki Ceglédbercel illetékességi területén a naptári év első napján az építmény/telek tulajdonosa, vagy nem magánszemély tulajdonában álló lakás bérlője, beépítetlen belterületi földrészlet tulajdonosa, vagyoni értékű jog gyakorlója (haszonélvező, özvegyi jog) a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény, valamint az Ceglédbercel Község Önkormányzata 21/2004. (X.15.) magánszemélyek kommunális adójáról szóló rendelete alapján.
Az adózónak az adókötelezettség keletkezését, illetve változását (adásvétel, öröklés) követő 15 napon belül be kell jelentenie adóhatósághoz az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény szerint.
Ha Ön ezt a bejelentést eddig elmulasztotta, az adóellenőrzés megkezdéséig, de legkésőbb 2021. március 31-ig mulasztási bírság felszámítása nélkül megteheti.
A bevalláshoz szükséges nyomtatvány a Polgármesteri Hivatalban elérhető, vagy a
 www. cegledbercel.hu oldalról tölthető le.(https://ohp-20.asp.lgov.hu/ugyinditas)
A bevallással kapcsolatban segítség a 53/578-003 telefonszámon hétfő, szerda, pénteki napokon, ügyfélfogadási időben kérhető.

Önkormányzati Adóhatóság