Hírek

Elérhetőségek

Rendkívüli közlemény - 2020 11 05.

Tájékoztatjuk a Ceglédberceli Lakosokat, hogy Magyarország Kormánya a 478/2020. (IX.3.) rendeletével 2020. november 04. napjától az ország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

2020. november 05. napjától éjfél és reggel 5:00 óra között kijárási korlátozás lép életbe, mely értelmében ezen időszakban mindenki köteles lakó- vagy tartózkodási helyén tartózkodni. Kizárólag munkavégzés, a munkavégzés helyére történő közlekedés, a munkahelyről a lakó-tartózkodási helyre történő közlekedés céljából, továbbá egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzetben, illetve életvédelmi céllal lehet elhagyni.

A veszélyhelyzet időtartama alatt tilos zenés, táncos rendezvényt tartani, szervezni, továbbá ilyen rendezvény helyszínén tartózkodni.

Kulturális (színházi és mozielőadások) és sportrendezvények nézőterén a nézők csak minden harmadik ülőhelyet foglalhatják el. A nézők közötti 1,5 méteres távolságot az üzemeltető köteles biztosítani.

Múzeum, könyvtár, valamint egyéb közművelődési/kulturális intézmény látogatható, de a látogatók kötelesek egymástól legalább 1,5 méteres védőtávolságot tartani. Ennek betartásáról az intézmény üzemeltetője köteles gondoskodni.

Fenti szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Aki a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el, és 5.000,- Ft-tól 500.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A szabálysértés miatt kiszabható helyszíni bírság összege 5.000,- Ft-tól 150.000,- Ft-ig, ismételt elkövetés esetén 200.000,- Ft-ig terjedhet.

 A Ceglédberceli Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében tartandó polgári házasságkötési szertartásokon maximum 30 fő vehet részt.

 A járványügyi készültségi időszak szabályai (pl.: a maszkviselés szabályai) továbbra is érvényben maradnak.

 Kelt.: Ceglédbercel, 2020. november 05.

                         Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra! 

           Török József sk.                                                           Nagy Károlyné
             polgármester                                                                     jegyző