Hírek

Elérhetőségek

Lakossági tájékoztató (ebzárlat és legeltetési tilalom)

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály a vörös rókák veszettség elleni orális immunizálását végzi Pest Megyében (időjárás függvényében) 2017. szeptember 30. és október 05-e között.
A vakcinázás kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el 2017. október 20-ig.

Az ebzárlat ideje alatt:
• a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
• Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
• A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
• Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
• Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.
Kérjük a tisztelt lakosságot a fentiek betartására.