Hírek

Elérhetőségek

Ceglédberceli Általános Művelődési Központ Kultúrház és Könyvtára

Ez az épület a kulturális élet színtere. A művelődési ház 2007-ben nyerte el mai felújított formáját. Az intézmény az állami pályázati forrásnak köszönhetően egy korszerű és minden igényt kielégítő intézményegységgé vált. Az épület két közművelődési intézménytípusnak ad otthont; a könyvtárnak és a művelődési háznak. Az épületben külön 3 szintes könyvtári helyiség található, melyhez egy raktár is tartozik. A művelődési ház egy körülbelül 250 fő befogadására alkalmas színházteremmel, egy énekkari teremmel egy 36 fős vetítőteremmel, egy női és egy férfi öltözővel, két irodával, egy szőnyegezett tetőtéri helyiséggel, és két pincehelyiséggel rendelkezik. A nagyteremhez csatlakozik egy zárt udvarrész, mely 2014-ben kapott mobil sátorfedést.

A könyvtár 2013. január 1. óta a Pest Megyei Könyvtárhoz tartozik a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeren keresztül. A könyvtári tér három különböző területnek ad otthont; a gyermekkönyvtári résznek, a felnőttkönyvtári résznek, és a szakkönyvtári résznek. A beiratkozott olvasóknak a könyvek helyben olvasása, és kölcsönzése mellett lehetőségük nyílik különböző folyóiratok helyben olvasására, kölcsönzésére, és internetezésre is. A könyvtár szolgáltatásaihoz tartozik még a nyomtatás és a fénymásolás, mely lehetőségek bárki számára elérhetőek.

A ház különböző öntevékeny csoportoknak ad helyet: Ceglédberceli Német Nemzetiségi Egyesület, Ceglédberceli Német Nemeziségi Ifjúsági Egyesület, Ceglédberceli Német Nemzetiségi Fúvószenekar, Baba-mama klub, Filmklub, Frohe Kinder gyermek nemzetiségi tánccsoport, Füzi Elek Vegyeskar, Jóga, Német Nemzetiségi Énekkar, Turmix Tornacsoport, Zumba. Nem csak hagyományaink őrzésének színtere a Művelődési Ház, helyet ad a berceli alkotóknak is (a kézműves klub), és helyet biztosít a berceli alkotók kiállításainak.

 

A Kultúrház és Könyvtár nyitva tartása

A Művelődési Ház a könyvtár nyitvatartási idejében, az intézményegység vezetővel előre egyeztetett próbák és rendezvények ideje alatt tart nyitva.

A könyvtár nyitva tartása:

Hétfő: Zárva

Kedd: 8:00 – 16:00

Szerda: 08:00 – 16:00

Csütörtök: 8:00 – 16:00

Péntek: 08:00 – 16:00

Szombat: 8:00 – 12:00 (Iskolai tanév alatt, minden páros héten)

Vasárnap: Zárva

 

Az intézmény elérhetőségei

Címe: 2737 Ceglédbercel Pesti út 96.

e-mail: kulturhaz@cegledbercel.hu,

Telefonszáma: +36 53 378-020

Vezetője: Bogyay Katalin intézményegység vezető 

Vezető telefonszáma: +36 70 682 4999